onsdag 26. september 2007

Kreative kvinner

To nye gaver i posten

I går kom det to nye gaver i posten. Selv om det var varer jeg hadde kjøpt, var de nydelig innpakket med skjønt papir, silkebånd og kort.

Dette innlegget er dedikert til alle dere kreative kvinner der ute som er utrolig flinke til å sy og skape. Dere skulle nesten hatt en felles nettbutikk der dere solgte det dere lager. Bloggernes lille butikk! Av dere kan man kjøpe noe helt originalt og som er laget med kjærlighet til stoff og tråd. Takk for deres kreativitet!


Julestrømpe laget av Den gode feen

Jeg har lenge hatt lyst til å kjøpe noe Den gode feen har laget. Denne julestrømpen falt jeg helt for!

Så har jeg kjøpt denne nydelige dukkekjolen fra Timoteis lille butikk. Datteren min har ingen dukke ennå, men denne dukkekjolen skal hun få sammen med en dukke når hun blir litt eldre.


Dukkekjole med hatt og lekeball laget av Timotei
(Foto: Timotei)

Sammen med det jeg hadde kjøpt fikk jeg dette nydelige hjertet av Den gode feen og denne søte nåleputen av Timotei. Kjempe hyggelig!


Ekstragaver

Jeg reiser bort en ukes tid, så det blir ingen nye innlegg mens jeg er borte. Men jeg stikker innom dere når jeg får tilgang til en PC.
God helg!

(Beklager dårlig lys på noen av bildene!)


mandag 24. september 2007

Nye bloggvenner

Det prasslar i löven av Maj Fagerberg

Med denne søte svenske billedboken som ble utgitt i fjor høst, vil jeg ønske en nye bloggdeltaker velkommen, nemlig Elisas lund i skogen. Hun er også interessert i interiør, men er samtidig veldig god på barnebøker. Så følg med! Det er sikkert mange gode tips å få til lesning for egne barn.

I går ble jeg tagget av Cathrine. Jeg skjønte først ikke hva hun mente, men her er endelig svarene mine. Kanskje dette er en måte å få seg nye bloggvenner på...

Her er reglene:
1. Lag en link til den som har tagget deg. (Det har jeg selvfølgelig gjort for lenge siden, Cathrine. Flott blogg!)

2. Fortell syv sannheter om deg selv (uæhh...!)

3. Send utfordringen videre til syv andre bloggere på slutten av innlegget.

4. Legg igjen en kommentar hos de "utvalgte" med beskjed om at de er tagget.

(Fritt sitert fra oversettelsen til Årets gleder. Håper det er i orden at jeg bruker den, Årets gleder).

Her er svarene mine:

1. Jeg er veldig familiekjær, og vil helst se både foreldre, søsken, tanter, onkler og søskenbarn så ofte som mulig.

2. Jeg har hatt mareritt om en del politikere noen netter nå fordi de vil ta bort kontantstøtten og sende alle barn tidlig i barnehage.


3. Jeg liker en god politisk diskusjon om familiepolitikk og skriver innlegg om det i avisen.


4. Jeg gråter over barn som har det vondt.


5. Jeg tror jeg begynner å få grønne fingre. Ja, for jeg begynner faktisk å like hagearbeid!


6. Jeg har ikke lappen og liker helst å ta toget.


7. Jeg er vokst opp som byjente, men foretrekker nå landet, stillheten og roen.

Ja, nå er det sikkert mange som er blitt tagget før, men jeg prøver disse bloggene:

Elisas lund i skogen med barnebøkene
Bo med de flotte bildene og skjønne barna
Timotei som lager verdens skjønneste dukkeklær
Min lilla veranda som har et fantastisk hus
Karnas hus som kanskje vil bli tagget med sin nye blogg?
Han som jeg ikke kjenner linken til. Er det noen som vet hvem det er?
Villa utsikten som kanskje skal bygge seg et nytt hus...


Ellens äppelträd av Catarina Kruusval

Uff, det er skikkelig høstlig vær ute. Det regner og blåser, og trærne har tatt sine gule og røde kjoler på. Med en annen høstlig svensk billedbok, som dessverre heller ikke er oversatt til norsk, takker jeg alle mine gamle bloggvenner for hyggelige kommentarer og ønsker nye bloggvenner velkommen!

Jeg tror jeg gjør som i boken om Ellen. Tenner på peisen og legger meg foran den...


God høstlig mandag!

fredag 21. september 2007

Start i september, så har du i desember!

Start i september, så har du i desember, har mamma alltid sagt. Med det mener hun at adventstiden og julen kommer fortere enn man tror. Da er det greit å planlegge litt tidlig og tenke på julegaver og julekort før julerushet setter inn. Det er ikke meningen at man skal ha jul hele høsten. Men dersom man har et lite julemøte i september og legger noen planer, får man en mye hyggeligere adventstid når den kommer.

Selv har jeg aldri hatt tid til noe julemøte. Juleforberedelsene har alltid kommet midt oppi eksamener, jobb og flytting. Men i år som jeg er hjemme med baby, ser alt mye lysere ut. Det som er så koselig, er at moren min nettopp er blitt pensjonist. Så i år skal vi prøve å realisere noen av juledrømmene våre!


Slik lager du julemøte:


Ta frem juleteen fra i fjor, en koselig jule-CD og kjøp for eksempel mandler og rosiner (det er ikke så mye annet julesnop å få kjøpt så tidlig).


Mine julebøker

Lag deg en julebok. Da jeg var 9 år fikk jeg den rutete grønne boken til venstre av mamma. Hun mente det var på tide med en juleplanlegger. Selv hadde hun hatt julebøker lenge, der hun har skrevet om alle mine barndoms juler.

Ovenfor ser dere julebøkene jeg har hatt i årenes løp. Den røde til høyre begynte jeg på for 3 år siden. I julebøkene har jeg blant annet skrevet opp hva jeg har gitt i gaver (så jeg ikke skal gå helt i surr hvert år), laget en liten juleplanlegger og skrevet litt om hvordan adventstiden og julen har vært. Her ser dere bilder av julebrød og pakker fra julen 2004:
I går var jeg på mitt første julemøte. Du kan tro vi koste oss i havestuen:Men nå som jeg vet når vi skal ta julekortbilde, skrive julekort og hvilke julemarkeder og konserter jeg vil få med meg i år, kan jeg legge bort julen en stund og nyte høsten.

God helg!


tirsdag 18. september 2007

"...den er blå som havet..."


I sommer fant jeg mye spennende i mine foreldres kjeller. Disse kleshengerne har jeg fått låne av mamma. Dem hadde hun til sine kjoler da hun var liten på 1940-tallet. Mine småbarnskjoler har hun heldigvis tatt vare på også. Datteren min bruker dem nå. Her er et lite utvalg:


Lyseblått forkle på blåklokkehenger.

Forkleet ble kjøpt på begynnelsen av 1970-tallet til storebroren min. Det var fortsatt vanlig på den tiden å kle gutter i slike forklær. Både lillesøsteren min og jeg har brukt det etter han. Det er utrolig hvor godt tøyet har holdt seg. Klærne jeg har kjøpt til datteren min i dag, er allerede blitt slitte og nuppete i vask. Her er fargen like fin og tøyet like slitesterkt.

Blå cordkjole med rosa blomster på kyllinghenger.

Så en rosa variant:


Brunt og rosa forkle.

Jeg kombinerer nå disse kjolene og forklærne med rosa, blå eller hvit body sammen med lignende farger i strømpebukse. De er veldig praktiske og strammer ingen steder. Så blir min lille tulle ekstra søt, og besteforeldrene får tårer i øynene når de tenker på sine egne barn og hvor fort tiden har gått...

søndag 16. september 2007

Bokmarked


Denne helgen har det vært et stort bokmarked der jeg bor. Jeg kjøpte 36 bøker, og nesten alle var barnebøker, med unntak av denne salmeboken som jeg bare betalte 10 kroner for. Personen som eide boken en gang fikk den i 1870. Noen ganger tror jeg ikke de som selger skjønner verdien av det som selges...

Dette innlegget er dedikert til mine barnebokvenner, men jeg håper også andre som leser det vil ha glede av å gjenkjenne bøker som vises fram. Er det noen bøker her som dere spesielt husker? Det hadde vært morsomt å få høre!


Hva med disse? Dette er eldre utgaver av Frendeløs, Oliver Twist og I brønnen og i tjernet. Jeg har noen av dem i nyere utgaver. Men det er så morsomt med disse gamle bøkene fra før krigen.

Jeg fikk også med meg noen pekebøker til datteren min, litt nyere av dato:Jeg elsker eventyret Prinsessen på erten av H.C. Andersen. Her er en skjønn utgave jeg aldri hadde sett før:


Da jeg gikk på ungdomsskolen var det en venninne av meg som var medlem av Ungdomsbokklubben i Den norske Bokklubben. De utga mange fine titler som vi leste etter tur. Noen som gjenkjenner disse? Her er titler som Outsiderne, Janne min venn, Sulteagurker med sjokolade, Kjære Timo og Skindeep. Jeg husker at mange av ungdomsbøkene på 1980-tallet handlet om apartheidregimet i Sør-Afrika.


For tiden er ikke Den hemmelige hagen eller disse Maria Gripe-bøkene å få tak i. Derfor ble jeg så glad da jeg fant dem. Det er noe så herlig mystisk ved disse bøkene. Etter en sosialrealistisk periode beveget Maria Gripe seg lenger og lenger inn i mystikken i sitt forfatterskap.Heller ikke disse ABC`ene kan man kjøpe i bokhandelen lenger. Ja, en av mine favoritter er selvfølgelig Lena Andersom som jeg har skrevet om tidligere. Her er "Majas alfabet":Til slutt en hilsen til alle som har barn eller har vært barn en gang...


Barndommen er en uskyldens tid.
Den er livets morgenstund hvor alt er forandring og mirakler.
Det er en liten verden av plutselige vennskap og korte sorger.
Barndommen er et tryllested av drømmer... hvor alt er mulig...
Det er et tidløst sted...hvor minuttene ikke har tall og timene er søte av lykke.
Barndommen er lykkens time...den svinnende drøm...den sarte tid av uskyld som for alltid er en del av oss.

(Fritt sitert etter Joan Walsh Anglunds bok)

God søndag!

torsdag 13. september 2007

Engelen fra landet


I dag fløy en engel hit og la disse to skjønne hjertene i postkassen min. Er de ikke bare så fine?! Myke og stilfulle med det søteste anheng... I et hus i Sverige sitter det nemlig en liten engel og lager hjerter i ulike stiler og fasonger. Ja, hun må jo være en engel som kan sy så flotte hjerter! Konvolutten var dekorert med søte klistremerker og en liten sløyfe. Så koselig! Inni konvolutten lå det en liten hilsen:


Sjekk bloggen Hjärtan från landet og finn et hjerte til en du er glad i!
mandag 10. september 2007

Året var 1926


Solveig Halstensen 1926 står det bak på dette bildet. Jeg lurer på hvem hun var... Antakelig hadde hun en pikedrøm og rammet inn bildet av denne vakre damen som hun fant i en en avis eller et ukeblad. Kanskje hun ønsket å være som kvinnen på bildet? Det vites ikke. Jeg fant nemlig dette skjønne bildet på et enormt bruktlager på Sinsen i Oslo i går. Jeg må bare anbefale det til alle som er innom Oslo. Her vil du garantert finne noe du leter etter. Brukthallen er på hele 2100 kvm og er stappfull med antikke gjenstander. Ta en tur innom Sinsenveien 11 i Oslo!

Jeg kjøpte også denne gamle såpereklamen som vi nå har hengt på badet.Den hadde også en flott ramme:


Det jeg synes er så spennende med gamle ting, er at man ikke alltid vet historien bak gjenstandene. Hvem eide det? Hvordan hadde menneskene det som eide dem. Var de lykkelige eller hadde de det spesielt vanskelig? Slik kan man fortsette å fantasere, for man vet jo ikke...

lørdag 8. september 2007

Høstfloks


Dette er en av de siste blomstene som blomstrer i hagen vår for i år. Det er en staude som heter Høstfloks. Jeg har ryddet et bed etter de som bodde her før. Neste år skal jeg plante roser her. Høstfloksen var den eneste blomsten som fikk stå.

I helgen bare koser jeg meg med det nye nummeret av Vakre hjem... Se innlegg 4. september ti-hi!
God helg!

onsdag 5. september 2007

Dåpsinspirasjon

(Jeg har dessverre problemer med bildene i dette innlegget. I alt skal det ligge ti bilder her.)I dag har jeg limt inn bilder fra dåpen til tulla i april. Så ble jeg så inspirert av Den gode feens dåpsinnlegg i går, at jeg tenkte å vise litt hvordan vi gjorde det. Samtidig får jeg nå vist frem mine foreldres vakre spise-/havestue. De bor i et hus fra 1859.Ja, som dere ser gjorde vi det veldig tradisjonelt med krystall, sølv, roser og hvit duk. Men jeg synes det kler huset. Her er flere detaljer:


Denne lille babyen hadde jeg og søsteren min på vår dåpskake.


Her er dåpskjolen som har vært i familien i generasjoner. Vi tror den er sydd av farmoren til oldemoren min. Hele familien er døpt i den. Jeg synes kjolen er så vakker.

Foto: LLRH

tirsdag 4. september 2007

Maja


Nå venter jeg hver dag i spenning på neste nummer av Vakre hjem og interiør. Da skal jeg sitte slik Maja gjør her og kose meg under et tre. Jeg synes bildene svenske Lena Anderson har i sine barnebøker er så skjønne. Jeg har samlet en stund på slike bilder fra ulike kalendere jeg har hatt. Nå var det på tide å få noen opp på veggen på rommet til prinsessen. Mannen min kjøpte derfor 12 rammer på salg:


Rammene var dessverre ikke hvite:


Så jeg malte tolv rammer nede i "hobbyverkstedet" mitt i kjelleren og hang Majas månedsbilder bortover veggen, slik at tulla har noe å se på når hun skal sove. Slik ble det:


lørdag 1. september 2007

Annas Rom


Her er mitt første selvkjøpte kjøp i en nettbutikk. Valget falt på dette flotte skiltet fra Annas Rom. Jeg må si ordren gikk raskt. Dagen etter jeg bestilte varen fikk jeg det i posten. Nå er skiltet hengt opp på badet. Det ble flott! Så er det ekstra hyggelig å handle hos noen som vet at små detaljer teller. Varen var nydelig pakket inn i silkepapir med lavendel og et lite blått hjerte. Disse hjertene samler jeg faktisk på. Jeg har kjøpt flere på Galtung Interiør og har tenkt å bruke dem til årets julegaver. De finnes også i rosa og hvitt.