lørdag 28. juni 2008

Et gammelt gulv

I dag gjorde gulvsliperen seg ferdig med gulvet. Det tok to dager å få bort lim og rester etter gammel gulvmaling. Her er tre faser gulv på soverommet:


Kork, sannsynligvis fra 1980-tallet.


Slik så det ut etter at vi hadde fjernet korken og gammelt linoleum som lå under...
Og slik ser det ut etter sliping i dag!

Det er utrolig hva man har lagt oppå det gamle tregulvet i årenes løp. Her er tre faser gjennom ulike tidsepoker av gulvet i gangen ved siden av soverommet:


Parkett av nyere dato...


Linoleum fra etter krigen?Gammelt malt tregulv i mørk rødbrun farge fra 1920-tallet med rester av lim og papir fra linoleumet som lå oppå.
Og her er gulvet anno 2008 etter sliping:Vi skal flytte døren, derfor er det nå to døråpninger en stund.

Detaljer før...


Detaljer etter...

Neste steg for gulvet er å male det. Men i hvilken farge? Vi har malt et gulv hvitt før, men det blir så fort stygt. Derfor heller vi nå mot grått. Hva synes dere?

mandag 23. juni 2008

Soverommet


I dag fikk vi container i hagen og begynte å rive gammel tapet og plater fra veggene. Det er soverommet og en liten gang som nå skal pusses opp. Med fødsler, jobb og barn i huset må vi ta dette litt etter litt. I fjor pusset vi opp badet og et barnerom.
Dette er soverommet vårt før riving... Skikkelig 80-tallsstil med kork på gulvet!Før

Under platene som var satt opp på 1950-tallet, fant vi det gamle panelet fra 1920-tallet (huset er bygget i 1924). Vi fant til og med et gammelt vindu i veggen. Det hadde vært morsomt å få tilbake vinduet her, men foreløpig vil jeg bruke det til en hylle.


Etter riving

Her er en annen del av soverommet. Dette gamle skapet fra 1980-tallet var deilig å få bort!Før

Slik ser det ut etter riving i dag...
Etter riving

Vi har lyst til å ta vare på panelet og male det. Fortsettelse følger...


lørdag 21. juni 2008

Tilbake!

Etter en bloggpause i hele vinter, er jeg nå tilbake i bloggverdenen. Jeg har fått gjort det jeg hadde tenkt å bruke PCen til og nesten kommet dit jeg ville, så nå er jeg klar for å blogge videre. Jeg må innrømme at jeg innimellom har smugtittet på noen av mine favorittblogger mens jeg har vært borte, uten å legge igjen en kommentar... Men jeg håper jeg nå vil komme sterkere tilbake.

Hensikten med å blogge videre er nå først og fremst å fokusere på oppussingen av huset som vi flyttet til på slutten av året 2006, slik at jeg får skrevet en slags dagbok over dette. I dag har vi flyttet hele soverommet vårt inn i stuen, så nå er alt klart for oppussing av soverommet vårt!En liten sommerhilsen til alle! Her er verandaen vår. Møblene og putene kjøpte vi fjor. I år har vi skaffet oss en nydelig voksduk og malt det tidligere brune gulvet grått.